Åkersjöns Fjällhotell logo grå

Vinter på Fjället

Här kan du läsa om vinter i Ansättfjällen och Åkersjön där du njuter av frisk fjälluft, skoterkörning på 8 mil leder, utförsåkning, längdåkning och isfiske. Eller bara en stilla stund på ett renskinn i en solgrop med kokkaffe på elden, ibland behövs inte mer en härlig vårvinterdag i den "5:e årstiden".

Skoter

Åkersjön kallas för Skoterns mecka, och så är det! Milsvida skoterleder tar dig överallt åt alla väderstreck, fråga oss gärna om turförslag. Glöm dock inte att betala för ledbevis som finns att köpa hos oss, det är Åkersjöns Snöskoterklubb som kör skoterlederna med klubbens pistmaskin och de behöver ditt stöd. Vi är även medlemmar i Branschorganisation för hållbar snöskoterturism som är en samverskansplattform för olika aktörer inom snöskoterturismen med mål att höja kompetensen inom branschen och verka för en hållbar utveckling av snöskoterturismen i Sverige.

Längdskidåkning

Ge dig ut i fina preparerade spår och träna på skate eller klassisk, eller så tar du det lugnt och njuter av de fina utsikterna. Även här gäller såklart spåravgift som går att lösa hos oss så skidklubben kan kan underhålla skidspåren med pistmaskin.

Mer info om spåren finns hos Åkersjön Sports Club.

Utförsåkning

Välkomna till våra fina backar i Åkersjön som också är i hotellets regi. Två nedfarter och många skogsbanor, våra välpreparerade nedfarter är även mycket lämpliga för småbarnsfamiljer.

Ni har väl inte missat vår fina erbjudande där liftkort ingår? Mer info hos Åkersjöns Camping & Skidbacke.

Isfiske

Fiske i klart och rent fjällvatten med god tillgång på röding och öring. Vindskydd och toaletter efter strandkanten.

Åkersjöns FVOF arbetar för att fisket skall vara attraktivt och lockande för alla åldrar.

Läs mer och köp fiskekort online på iFiske.