Åkersjöns Fjällhotell logo grå

Sommar på Fjället

Välkommen att läsa om sommartid i Ansättfjällen och Åkersjön. Här erbjuds FatBike, vandring på fina leder, Blomsterfjället Ansätten, vattenfall, härligt fjällfiske och mycket mer. Stora hav av blomster följer varandra under sommaren och målar naturen i vackra färger. Mil efter mil kantas vägarna av prästkragar och rödklöver för att sedan följas av skogar dignande av blåbär och skogshallon. Hösten bjuder på hög luft och brinnande fjäll, en fantastisk tid för vandring på någon av Ansättfjällens 12 markerade leder.

Hyr FatBike, SUP, kanot, fiskebåt

Med en FatBike kommer man verkligen överallt - upptäck din egen väg genom skogar och myrar, följ t.ex skoterlederna eller timmervägarna. Hyr av oss, med eller utan el-assistans. Du kan även hyra Stand Up PaddleBoard, kanot och fiskebåt hos oss. 

Vandring

Utforska vår fina fjällvärld sommartid! Ansättfjällen erbjuder 11 markerade vandringsleder med intressant historik. Du kan hitta leder för alla åldrar vilket gör området till ett perfekt besöksmål för hela familjen.

Speciellt uppskattat bland de yngre besökarna är Barnens Naturstig i Bakvattnet. Den som vill vandra längs utstakad led kan t.ex följa Blomsterleden upp till Ansättens topp och den historiskt och kulturellt intresserade väljer kanske någon av de kortare lederna i skogslandet. Läs mer på Vandring i Ansättfjällen där du även hittar info om vandring utanför led.

Blomsterfjället Ansätten

Älskar ni blommor så rekommenderar vi varmt Blomsterleden och de guidade vandringarna på markerad led till Blomsterfjället Ansätten, ett av Sveriges artrikaste fjäll med stora hav av fjällblomster. 

Boka gärna vårt Vandringspaket med boende i delat dubbelrum fredag till söndag. Frukost ingår lördag och söndag samt middag fredag och lördag.  Sänglinne och slutstäd ingår samt även Vaajma Vandringsboken och avgift för guidningen. Pris 1390:- per person. Skicka gärna bokningsförfrågan nedan eller ring tel. 070-349 64 44 Sommarens guideprogram med olika teman publiceras på Blomsterledens hemsida. 

Barnens Naturstig

Barnens naturstig i Bakvattnet välkomnar barn i åldern 5-12 år. Här får man uppleva äventyr i gammal granskog och lyssna till fåglarnas kvitter. Längs leden finns vippskyltar som berättar om djur & växter och bland träden kan man få se plåtdjur i naturlig storlek. Medhavt fika smakar extra gott vid rastplatsen.

Boka gärna Rut Magnusson som guide och passa även på att titta in hennes fina hantverksbutik Fjällbjörken Design.

Fiske

Fiske i klart och rent fjällvatten med god tillgång på röding och öring. Vindskydd och toaletter efter strandkanten. Vi har båtuthyrning för er som vill komma en bit ut på sjön och även njuta av den fina fjällutsikten. Åkersjöns FVOF arbetar för att fisket skall vara attraktivt och lockande för alla åldrar. 

Läs mer och köp fiskekort online på iFiske.