Åkersjöns Fjällhotell logo grå

Activiteiten

Åkersjön het hele jaar door - heerlijke dagen in de bergen!

Zowel zomer als winterseizoen bieden wij de mogelijkheid om met of zonder gids activiteiten in te boeken. Wij kunnen voor u een pakket samenstellen precies zoals u het zelf wilt.

Wilt u niet zelf zover reizen met de auto? Vlieg op Åre/Östersund vliegveld, wij kunnen zorgen voor de transfer naar de accomodatie.

Winteractiviteiten

IJsvissen, Wandelen, Skieen, Langlaufen, Sneeuwscooter, Sneeuwschoenwandeling, Wild spotten, fatbiketocht , Noorderlicht.

Uiteraard is niet alleen de winter in Zweden mooi, ook ons extra seizoen de voorjaarswinter, waarbij de dagen weer langer zijn, en veel zon bieden, maar waar we nog steeds voldoende sneeuw hebben. De sneeuw ligt in de bergen vaak tot half mei begin juni. De rust in de bergen is wedergekeerd, want voor sneeuwscooters zijn de omstandigheden niet meer optimaal.

Ijsvissen: 

geniet van een dag op het bevroren meer door te gaan ijsvissen. Een ontzettend populaire activiteit voor de Zweedse bevolking.

Sneeuwscooter tochten: 

Onder begeleiding van een ervaren gids bieden wij sneeuwscooter tochten aan met onze 4-takt sneeuwscooters, ontdek de prachtige natuur, de bossen, de bevroren meren, een ervaring die u nooit zult vergeten.

Langlaufen: 

Vanuit uw accomodatie kunt u de ski’s onderbinden en erop uittrekken de stille natuur in. Wilt u langlauf materiaal huren, dan gaat dat prima. Naar eigen keus met of zonder gids.

Sneeuwschoenwandeling:

Ook een erg leuke activiteit, daar u erop uittrekt om wellicht de sporen van de wilde dieren te spotten en te genieten van de stilte en rust die de omgeving u te bieden heeft. Naar eigen keus met of zonder gids.

Skieën:

Wij beschikken over onze eigen skilift met 2 skipistes, deze is in de winterperiode in de weekends, en tijdens de Zweedse vakantieperiodes dagelijks, geopend. Daar beschikken we eveneens over een skiverhuur voor zowel ski’s, snowboard, langlaufski’s en een snowbike. www.akersjonscamping.com

Fatbike:

Heeft u alleens getest om te fietsen in de sneeuw? Met de fatbike is dit gewoon mogelijk, u fietst over de sneeuwscooterpaden en komt op eigen kracht precies waar u wilt. De fatbike heeft enorm dikke banden die het mogelijk maakt om gewoon door de sneeuw te fietsen. Naar eigen keus met of zonder gids.

Noorderlicht spotten:

Ja wij zitten absoluut noordelijk genoeg om het noorderlicht te kunnen zien, dus waarvoor niet ergens buiten een vuurtje maken en hopen dat het dansende noorderlicht verschijnt en de meest prachtige foto’s maken.

Zomeractiviteiten

Vissen, Wandelen, StandUpPaddle, Kano, Fatbike, Downhill fietsen.

De zomer biedt een prachtige natuur aan om te ontdekken, de blauwe meren, groene bossen. De natuur die zich volledig herstelt na de koude winter leent zich perfect voor heerlijke wandelingen of fietstochten, of een nacht doorbrengen op de visboot, het wordt immers niet donker hier tussen eind juni en half augustus.

Wanneer het herfst wordt verandert de natuur weer volledig, prachtige kleuren van de berkenbomen die beginnen te verkleuren, de eerste nachtvorst is er vaak al in half augustus. Maar de herfst is ook de tijd om de bossen in te trekken om blauwe bessen en hjortron (cloudberry) te plukken en paddestoelen, de gele cantarellen en vele anderen. Maar dit is ook de tijd voor de jacht. Beleef een dag zoals een echte Zweed en trek eropuit met een mand om te zien wat de natuur te bieden heeft, geniet van de laatste dagen met een visboot op het kristalheldere meer, voordat het ijs er weer ligt.

Vissen:

Huur onze boot en begeef u uit op het meer Åkersjön, waarschijnlijk bent u de enige op het hele meer. Wilt u eveneens andere meren testen of vliegvissen, dan kunnen wij voor u bemiddelen mits u een gids of een boot nodig heeft.

Kano:

Ontdek het meer met een Canadese kano geniet van het kristalheldere water en ontdek de inhammetjes, of paddel naar het zandstrand.

Stand Upp Paddle:

Een enorm rustgevende manier om te genieten van uw omgeving en makkelijk mee te nemen naar waar u maar wilt, daar u deze op kunt pompen waar u wilt.  Maar uiteraard kunt u ook gewoon op het meer van Åkersjön deze activiteit uitoefenen.

Downhill fietsen:

In onze slalompistes en de bossen ernaast hebben wij 6 downhill paden aangelegd, een activiteit met veel vaart dus. De sleeplift brengt jou en de fiets naar boven. Uiteraard bieden wij de mogelijkheid om een downhillfiets te huren alsmede de benodigde beschermende uitrusting. www.akersjonbikepark.com

Fatbike fietsen:

De fatbike met zijn enorm dikke banden zijn ook in de zomer heel geschikt in onze omgeving, deze kan fiets kan u namelijk overal brengen, u fietst er zelfs mee door de natte moerasachtige grond, de oneffenheden in de grond worden opgevangen door de dikke banden. Ook hier kunnen wij u begeleide tochten aanbieden, stel u voor een fietstocht door de ruige natuur, die u brengt naar een hut waar u de nacht doorbrengt en waar de kans dat u beren ziet enorm groot is, erg exclusief, de overnachting kunnen wij voor u bemiddelen en de we begeleiden u bij de fietstocht ernaartoe, zodat u niet verdwaalt.

Wandelen:

Er zijn goede mogelijkheden voor wandelen, voor zowel een dagtocht van een paar kilometer, of wellicht een 2-daagse wandeling. Bent u geinteresseerd in de bloemen en fauna, kunnen we de blomsterleden aanraden, een wandeling die u eventueel begeleid naar de top van de Ansätten brengt, en waar onderweg alle bloemen aangegeven zijn met bordjes. Wij kunnen u informeren over al de mogelijkheden. Wilt u wandelen met  een gids is dit uiteraard ook mogelijk.